Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Vesa Riihelä

15.6.2011

Seuran ylimääräisessä kokouksessa 15.6 Akagin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti kokenut judoka Vesa Riihelä. Puheenjohtaja astuu tehtäviinsä heti.

Riihelä on kokenut judoka (2 dan.) ja tuttu kasvo Akagissa harjoitusten vetäjänä vuosien ajan. Puheenjohtajakaudellaan Riihelä aikoo voimistaa Akagin asemaa maineikkaana keskiuusmaalaisena judoseurana ja lisätä erityisesti yhteistyötä muiden alueen judoseurojen kanssa. ”Seurayhteistyö avaa uusia mahdollisuuksia monipuolisen valmennus- ja harrastustoiminnan kehittämiselle” toteaa Riihelä uunituoreessa pestissään ja jatkaa, että seuran tavoitteena on lisätä harrastajien määrää syksyllä alkavalla uudella kaudella.  Seuran painopiste on junnuissa, mutta aktiivista toimintaa löytyy myös kuntojudon saralla. Riihelällä on judon saralla pitkä kokemus judokana, mutta myös kurssien vetäjänä ja kilpailuissa menestyneiden judokoiden henkilökohtaisena valmentajana.

Judoseuralla on samat haasteet kuin kaikilla vapaaehtoistoimintaan perustuvilla toimijoilla; kuinka saada mukaan paitsi harrastajia, erityisesti innokkaita vetäjiä ja toimijoita, kuten talkoolaisia, kun vapaa-aika on ihmisillä nykyään rajallista? Akagi on kehittynyt monipuoliseksi seuraksi aktiivisten ja voimallisten vetojuhtiensa ansiosta ja Riihelä aikoo jatkaa haasteisiin vastaamista.”Esimerkiksi vetäjien kohdalla tavoitteenamme on rakentaa palkitseva ja kannustava seura oppia ja kehittyä. Tätä kautta myös judoseurana saamme vahvuutta ja se taas lisää harrastajamääriä. Ilman vetäjiä ei ole harjoituksia” muotoilee Riihelä seuran tulevaisuudesta.

Akagi aikoo pysyä Riihelän ohjaksissa monipuolisena judoseurana, jossa harrastusmahdollisuuksia löytyy niin muksuille, kilpailuhenkisille junnu-judokoille kuin kuntomielessä harrastaville junnuille ja aikuisille.  Akagin erikoisuutena on ollut muutaman vuoden ajan järjestetty harjoitusaikoina toimiva lapsiparkkitoiminta, jolloin myös perheelliset aikuiset ovat voineet osallistua harjoituksiin. Aikuisissa moni on aloittanut vasta keski-ikäisenä judoharrastuksen ja Riihelä kannustaakin, että judo sopii kaikille ja itsepuolustustaitojen lisäksi nuijii sopivasti selkä- ja niskaseutua ehkäisten esimerkiksi monenmoista jumitusta