TÄRKEÄÄ tietoa junnujen huoltajille!

14.1.2013

Koteihin jaetaan tällä viikolla harjoitusten yhteydessä pelisääntötiedote, joka palautetaan takaisin huoltajan ja junnun allekirjoituksella varustettuna seuraaviin harjoituksiin. Pelisääntökeskustelulla ja pelisäännöistä sopimisella judoseuramme harjoitukset palvelevat paremmin tehtäväänsä, judon oppimista ja harjoittelua. Pelisäännöt allekirjoittamalla harjoituksissa kävijät ja huoltajat sitoutuvat yhteisten pelisääntöjen noudattamiseen.

Yhteisesti sovittavat pelisäännöt löytyvät tästä.

Samalla muistutetaan, että pelisääntöjen noudattaminen on kaikkien yhteinen etu. Tatamilla on suuri ja upea joukko innokkaita judokoita. Viime aikoina, erityisesti alkeisryhmässä on ollut välillä havaittavissa epäasiallista häiritsevää käyttäytymistä sekä harjoituskielteisyyttä, mistä on tärkeä käydä keskustelua myös kotona pelisääntösopimuksen yhteydessä. Mikäli näyttää siltä, että junnu ei esimerkiksi motivoidu harjoituksiin, on syytä miettiä taukoa, harjoituksiin ei saa pakottaa. Ohjaajat ovat tatamilla judon, ei jatkuvan pelisääntökeskustelun vuoksi.

Judoon kuuluu asiallinen ja kunnioittava käytös tatamilla. Ohjaajien ohjeita on noudatettava. Judoon ei missään muodoissa kuulu kiusaaminen, väkivalta tai muu häiriköinti. Sääntöjen uhmaaminen voi johtaa siihen, ettei harjoituksiin voi osallistua.

Palauttakaa lapun alaosa allekirjoitettuna seuraaviin harjoituksiin. Jutelkaa kotona aiheesta ja olkaa tarvittaessa yhteydessä vetäjiin. Jos lapsi ei ole innostunut judosta, on tauko paikallaan. Judon voi aina aloittaa uudestaan. Harjoitusten laiminlyönti harjoitusten aikana häiritsee muita.

Judon on oltava turvallista ja mukavaa kaikille. On välttämätöntä, että vetäjille ja innokkaille judokoille annetaan harjoitusrauha!